ERNST HAAS

ERNST HAAS

Aprofitant que aquests dies s’exposen algunes imatges de Saul Leiter a la FotoColectania de Barcelona, recordem a un altre mestre coetani de la fotografia (analògica) en color, Ernst Haas. A diferència del primer, Haas no venia del món de la pintura. Tot i que va estudiar belles arts a Austria, el seu país d’origen, les seves primeres incursions artístiques ja les va fer en la fotografia en Blanc i Negre. De fet Haas es va fer un nom dins del món professional als EUA com a fotògraf documentalista a la prestigiosa revista Life i com a membre de l’agència MAGNUM.

Tot i aquesta diferència d’origens, les imatges dels dos autors tenen un estil molt semblant, on la presencia del negre és manifesta amb un protagonisme evident. Però no tan sols trobem similituds en l’ús narratiu del negre, la manera de composar les imatges resulta gairebé idèntica. La petita diferència entre tots dos la trobem en l’ús del moviment per part de Haas en moltes de les seves instantànies, però el que el desmarca és en com utilitza les formes i el color per crear ambients abstractes, portant la tècnica al límit, arriscant amb estil.

Us mostrem unes imatges d’un dels seus treballs més rellevants de la ciutat de Nova York entre la dècada dels 50 i els 70.

 

ERNST HAAS 1

ERNST HAAS 2

ERNST HAAS 3

 

ERNST HAAS 4

ERNST HAAS 5

ERNST HAAS 6

ERNST HAAS 7

ERNST HAAS 8

ERNST HAAS 9

ERNST HAAS 10

 

Deixar una resposta