A la caça del llamp.

A la caça del llamp.

Fotografiar turmentes, si més no intentar-ho, pot arribar a ser molt entretingut. I dic entretingut i no divertit perquè una cosa no sempre va lligada amb l’altra. Aquells qui us heu llençat a la caça del llamp segur que enteneu el què vull dir. Obtenir una bona fotografia en aquestes condicions pot arribar a ser molt frustrant si no teniu en compte una sèrie de consells tant tècnics com espirituals.

 

A la caça del llamp. 1

Primer de tot carregeu-vos de paciència, fins aquí els consells espirituals. Passem als tècnics.

Trieu el material correcte. Sembla una obvietat però triar una òptica o una altre condicionarà molt el resultat final. Per exemple, no cal una òptica excessivament lluminosa, ja que el diafragma ideal per a treballar haurà d’estar entre un f8 0 f11. La focal ja anirà més en funció de la imatge que teniu al cap, tot i que us recomano per qüestions absolutament pràctiques, un angular. Cobrireu més superficie a enquadrar, assegurant captar algun llamp amb més facilitat. Treballeu sempre amb el programa Manual i amb una ISO no superior a 200, d’aquesta manera obtindreu el detall necessari.  Pel que fa a la velocitat feu servir la posició B (Bulb), comenceu amb una exposició d’uns 10 segons i aneu prolongant aquesta en funció de les condicions de llum en les que us hi trobeu, tot i que per norma general ja veureu que us moureu per damunt dels 30 segons.

 

A la caça del llamp. 2

Utilitzar un bon trípode per tant, és indispensable. Quan em refereixo a que sigui bo, vol dir que tingui un bon pes, de no ser així us podeu trobar que les vibracions dels trons us facin una mala passada. Per últim recordar-vos que també podeu jugar amb filtres ND o CPL per donar efectes creatius a les imatges i que un disparador, remot o amb cable, no us farà cap mal. Una bona funda de pluja per al vostre equip tampoc…

 

Deixar una resposta