ANGST de Soham Gupta

ANGST de Soham Gupta

Amb l’avinentesa de que estem a la nit de la Castanyada ( sí home, la nit de Halloween…), us volem donar a conèixer un treball prou pertorbador situat ben lluny del que estem acostumats a veure.

ANGST no és un projecte fàcil de digerir. El contingut i l’estètica de les imatges que vertebren aquest llibre del fotògraf indi Soham Gupta, ens evoquen aquells moments en el que els malsons giren cap a la seva part més tètrica. Amb la mateixa força que ens sentim arrossegats pel nostre subconscient, els retrats de Gupta ens atrapen per la seva cruesa i per una poètica visual digne dels millors films del terror de gènere. ANGST és, en sí mateix, un retrat coral de personatges que malviuen al marge de la societat de Calcuta, ciutat originaria de l’autor. Aquests personatges reals que Gupta va trobant i fotografiant durant els seus passeigs nocturns, generen en l’imaginari del fotògraf una sèrie d’històries de ficció que acompanyen en forma de texts, curts i plens d’ironia, les fotografies del seu llibre. Lluny de la moralitat malentesa d’altres treballs que retraten gent en situacions extremes de pobresa o abandonament físic i mental, Gupta afronta de manera directa als seus protagonistes, sense crear cap barrera ni judici fruit del diàleg i la immersió prèvia.

Entre tots els retrats trobem de tant en tant algunes fotografies de paisatge urbà que ajuden a ubicar als personatge que Gupta retrata, sense perdre en cap moment la línia argumental del treball, més aviat el contrari, reforçant i endinsat-nos més profundament en la foscor d’aquest singular treball.

Si esteu interessats a adquirir un exemplar, ANGST està editat per Akina Books i el podeu trobar per 35€ en aquest link:

http://akinabooks.com/product/angst-soham-gupta

JM.

ANGST de Soham Gupta 1

ANGST de Soham Gupta 2

ANGST de Soham Gupta 3

ANGST de Soham Gupta 4

Deixar una resposta