Calendari Pirelli 2017.

Calendari Pirelli 2017.

El Calendari Pirelli és tot un esdeveniment, no tan sols en l’àmbit fotogràfic, que aquest any planteja una sèrie de novetats que va bé tenir en compte.

cal 1La primera és que el fotògraf que s’ha encarregat de l’edició 2017, torna a ser l’alemany Peter Lindbergh, i per primer cop en la història d’aquest calendari, ho farà per tercera vegada. No ha estat pas per casualitat. En principi, Pirelli sempre ha defensat en els seus calendaris la intenció de mostrar la bellesa femenina natural, més enllà de tendències o cànons predeterminats. És per aquest motiu, que també ha fet pestes del retoc excessiu en les imatges o en posades en escena massa efectistes. Lindbergh és un fotògraf que encaixa a la perfecció en aquest perfil. Les seves imatges acostumen a ser austeres, directes i, tot que ningú pot posar la mà al foc en temes de Photoshop, ens recorden estètiques analògiques que trobem molt a faltar.

Però a més, la tria de Lindbergh, també era necessària per a un altre important motiu, la seva relació directa amb les artistes de Hollywood, protagonistes del calendari del proper any. Aquesta relació ha estat clau per a convèncer a les actrius de mostrar la seva bellesa més natural que mai, ja que les imatges del calendari les mostren, asseguren, sense maquillatge ni cap tipus de retoc. A més, dins d’aquesta rauxa de sinceritat i valentia, les actrius triades ja son dones madures, que han volgut fer evident que no tenen cap problema en acceptar el pas de l’edat en els seus rostres i cossos. Kate Winslet, Robin Wright, Uma Thurman, Nicole Kidman o Helen Mirren, son algunes de les artistes que han acceptat posar en aquestes condicions d’honestedat.

cal-2Bé, en ho haurem de creure, tot i que no es pot passar per alt la gran ironia de tot plegat si pensem en la més que probable quantitat de cirurgia acumulada en cada imatge… perdoneu però algú ho havia de dir.

Deixar una resposta