Canon 28 mm f3.5 Macro IS STM EF-M, punt de gir inesperat.

Canon 28 mm f3.5 Macro IS STM EF-M, punt de gir inesperat.

canon 28 macroCanon ha fet un esforç per a rentar la cara de la seva gama de càmeres sense mirall (EOS-M), sense gaire èxit si ens fixem amb els resultats dels seus competidors como son ara Fujifilm, Olympus i Sony. Aquestes marques, conscients de que tenien perduda la cursa amb les DSLR abans de començar-la, a excepció de Sony, van optar per centrar-se en les possibilitats que oferien les càmeres micro 4/3, ara anomenades sense mirall. Aquest moviment no va despertar cap preocupació a les grans nipones Canon i Nikon, que deurien preferir que fossin les petites les que arrisquessin amb un format que sempre van considerar inferior per les limitacions tècniques que oferia d’entrada. Amb raó tot sigui dit, sensor petit, lentitud d’enfocament, soroll excessiu, varietat d’òptiques limitada…

Però alguns usuaris es van sentir ràpidament atrets per les seves evident virtuts, com l’estètica retro o dimensions i pes molt inferiors a les DSLR, però sobretot perquè feien fotos amb una qualitat molt per damunt del que es podia esperar. Quan Canon i Nikon van voler pujar al tren, empesos per l’espectacular increment de les ventes de càmeres sense mirall, van fer tard. Els productes que van treure intentaven desmarcar-se amb una línia més contemporània que no va acabar de quallar i que sempre mai va trobar el seu espai.

canon 28 macroHavien d’oferir alguna cosa realment nova per captar l’atenció d’un mercat que se’ls hi resisteix i amb el nou objectiu Canon 28 mm f3.5 Macro de muntura EF-M, potser ho aconseguiran.  Es tracta d’una òptica molt ben dissenyada amb un factor d’ampliació real d’1:1 amb opció de connectar el “Super Macro” i així poder apropar-se encara més a l’objecte a fotografiar. Aquest macro inclou un potent estabilitzador de 3.5 punts segons assegura Canon. A més, la seva construcció destaca pel seu ínfim pes de 130 gr. i per un barrilet convergent que minimitza la clàssica ombra d’aquest tipus d’òptiques, que permet recolzar-la en la seva part plana per donar més estabilitat a la captura. Però a on sense dubtes se’ls hi ha anat la mà és amb la incorporació d’un flamant sistema d’il·luminació frontal integrat LED (MACRO LITE), format per dos mòduls regulables en intensitat i independents l’un de l’altre. Això vol dir estalviar-se un flaix anular amb el que el seu preu i pes significa.

canon 28 macroEl Canon 28 mm f3.5 Macro, equivalent a un 45mm, sortirà el proper juny per un preu que no superarà els 350€.

Deixar una resposta