Canon EOS 6D Mark II, un relleu poc engrescador.

Canon EOS 6D Mark II, un relleu poc engrescador.

No tenim la sensació, tot i els cinc anys que han passat entre el model antic i el nou, que la EOS 6D Mark II sigui una càmera molt esperada. Tot i així, les millores i actualitzacions que presenta aquesta novetat de Canon, farà que molts usuaris que volen tenir una Full Frame “econòmica”, s’hi fixin.

La 6D Mark II, incorpora un nou processador, el DIGIC 7, que està donant molt bons resultats en totes les DSLR que el porten. Un processador amb prou temps funcionant com per assegurar la seva solvència. La resolució de 26,2 MP sembla més que suficient per a un sensor CMOS de 35,9 x 24 mm molt lluminós. Però les novetats, o millores a destacar són la seva pantalla de 3″ que, per fi, és articulada i amb una resolució d’1,04 milions de punts. També és tàctil, i encara que podem trobar defensors i detractors sobre aquesta qüestió, el que queda clar és que per enfocar sobre un trípode o si enregistrem vídeo, és molt pràctic i útil. També ho és a l’hora de fer enquadraments complexos, en els que el nostre camp de visió no ens permet veure a no ser que disposem d’una pantalla d’aquesta mena.

Canon EOS 6D Mark II, un relleu poc engrescador. 1El seu sistema AF predictiu també ha evolucionat clarament amb el Dual Pixel AF i ha augmentat el número de punts AF que ara en són 45 en creu. El Dual Pixel, és un sistema d’enfocament automàtic quan tenim la funció Live View activa, és a dir, quan enquadrem i enfoquem a través de la pantalla, tant per vídeo com per a imatge fixa, i ens permet fer-ho amb precisió inclús en situacions de llum pobres.

Parlem també de les ISO. La EOS 6D Mark II amplia el seu marge de maniobra en aquest aspecte anant de 100 a 40.000. Canon assegura un control del soroll excel·lent, tot i que curiosament no en fa menció a la seva publicitat. Aquesta passada de llarg de les ISO, ja que 40.000, sense ser una exageració ja és un valor prou respectable com per a fer-ne més menció, esperem que respongui tan sols a una estratègia de marketing que intenta fer lluir amb més intensitat la seva fàcil connectivitat.

La EOS 6D Mark II disposa de connexions Wi-fi, NFC i GPS. Canon vol que la 6D Mark II sigui una càmera que es pugui connectar de forma ràpida i senzilla a qualsevol dispositiu intel·ligent, i que resulti satisfactòria als usuaris que es desviuen per pujar amb tota celeritat les seves imatges a les xarxes.

Canon EOS 6D Mark II, un relleu poc engrescador. 2Per acabar, el pitjor. El vídeo de la EOS 6D no és 4K, i per si això no fos prou decebedor, resulta que els que la han pogut provar més a fons coincideixen a dir que el seu vídeo de 1080p a 60 és, per ser elegants, justet. Potser no han volgut incorporar el 4K per no fer ombra a les seves vídeo-càmeres semi professionals, qui sap, però creiem que s’equivoquen, ja que podria haver estat una bona manera de desmarcar-se de la seva natural competidora, la D750 de Nikon que tampoc en té.

El seu preu oficial és de 2169,00€ pel cós i de de 2599,00€ per a un kit que ens descol·loca una mica, ja que es tracta del 24-105 f3.5-5.6 IS STM. Una òptica senzilla i que, per tant, ens sorprèn que la muntin en un cós de sensor complet. Per acabar d’arrodonir-ho, el que més destacaríem d’aquesta òptica és el seu motor STM, especialment dissenyat per a enregistrar vídeo…

Deixar una resposta