Comedy Wildlife Photography Awards, poca conya

Comedy Wildlife Photography Awards, poca conya…

Comedy Wildlife Photography Awards, poca conya... 1

Diuen que el somriure i, per extensió el sentit de l’humor, son qualitats específiques de l’ésser humà. Nosaltres tenim dubtes, seriosos dubtes. Només cal fer un cop d’ull a l’amable i simpàtica iniciativa dels COMEDY WILDLIFE PHOTOGRAPHY AWARDS. Un premis que convoquen a fotògrafs de tot el Món per a que presentin a concurs imatges de natura salvatge amb una característica comuna ben definida, que facin riure.  De pas, els seus dos fundadors, en Tom i en Paul, fotògrafs de natura professionals, també animen a tots aquells qui volgueu, a col·laborar amb una fundació per preservar i conservar espècies i animals salvatges, la BORN FREE FUNDATION.

Comedy Wildlife Photography Awards, poca conya... 2Més enllà de la vàlua dels premis, que tampoc estan gens malament ja que un d’ells és un Safari, la qualitat de les imatges va creixent a cada edició i pensem que resulta tot un repte aconseguir una imatge tant diferent al què estem acostumats a veure. Especialment en els documentals de natura, on sovint veiem bèsties implacables i precises que dominen la situació. Però, aquestes bèsties també erren, ensopeguen, es desorienten, s’espanten, cauen i, de tant en tant, sembla ser que també riuen. Si més no, ens ho sembla.

Es saber donar aquesta intenció a una imatge el que pot arribar a diferenciar una imatge ordiaria d’una de extraordinària. Perquè si no sabem veure amb l’actitud i la paciència necessària,  pot ser que se’ns passi una gran foto per molt que la tinguem davant dels nassos.

El jurat que ha triat en l’edició 2016, les imatges guanyadores, son tots fotògrafs de natura de llarg recorregut, els seus organitzadors… Però també trobareu grans coneixedors de la conducta animal, com la cèlebre presentadora anglesa de TV Kate Humble. Actors de comèdia com Hugh Dennis o activistes defensors del Planeta com en Will Travers. Tant els fundadors dels COMEDY WILDLIFE PHOTOGRAPHY AWARDS (fins i tot el nom que li han donat fa gràcia) com la gran majoria dels membres del jurat, son de nacionalitat anglesa, com no…

Comedy Wildlife Photography Awards, poca conya... 3

Deixar una resposta