Cristina García Rodero.

Cristina García Rodero.

Aprofitant l’avinentesa de poder gaudir de la seva darrera exposició a Girona, “Terra de Somnis”, us volem parlar de la fotògrafa Cristina García Rodero. Probablement, la fotògrafa espanyola amb més projecció i reconeixement internacional fins ara.

La seva obra professional ha estat gairebé antropològica (inherent al reportatge fotogràfic), fotografiant costums i festes profundament arrelades a cultures d’arreu del món, i en especial a les de l’estat espanyol. És durant la dècada dels setanta i vuitanta quan la seva feina es consolida amb diversos reportatges que la porten a guanyar el Premi Planeta de Fotografia el 1985 i la posterior edició d’un dels seus llibres més emblemàtics, “España Oculta” (1989). Afortunadament ha plogut molt, o no tant, des d’aleshores i la majoria d’aquests costums han sabut actualitzar-se. És per això que resulta encara més interessant fer una ullada ara a la obra de García Rodero, des de la distància del temps.

García Rodero ha sabut combinar la seva feina com a fotògrafa amb la docència, a la Facultad de Bellas Artes de l’Universidad de Alcalà de Henares de Madrid, on va estar donant classes de fotografia des de l’any 1983 fins el 2008. Hem de destacar per suposat, totes les col·laboracions professionals que va mantenir amb mitjans estatals i estrangers com La Vanguardia, El País Semanal, El Mundo, Le Monde i Life Magazine per citar-ne alguns. Tot i que va ser fitxar per la prestigiosa agència Magnum Photo, la primera espanyola a formar-ne part, el que va acabar d’impulsar la seva carrera a nivell mundial.

Feu una ullada a algunes de les seves fotografies per conèixer i entendre el recorregut d’aquest tros de professional i no deixeu de visitar la seva exposició, a la Fontana d’Or de Girona, una mostra de l’arrelada cultura rural de les zones més profundes de l’India.

 

Cristina García Rodero. 1

Cristina García Rodero. 2

Cristina García Rodero. 3

Cristina García Rodero. 4

Cristina García Rodero. 5

Cristina García Rodero. 6

Cristina García Rodero. 7

Deixar una resposta