DSLR o MIRRORLESS?

DSLR o MIRRORLESS?

DSLR o Mirrorless? Aquesta és una de les preguntes més habituals amb la que els nostres clients entren a la botiga.


Si deixem de banda la obvia diferència de mides i pes, decantar-se per un sistema o per un altre, acaba per ser una qüestió de saber quin és el més adequat per a allò que necessitem. Per poder triar doncs, haurem de conèixer els avantatges i els desavantatges tant de les DSLR com de les Mirrorless.

Per començar heu de saber que les DSLR tenen un sistema d’enfocament més ràpid. Les Mirrorless en canvi, al fer servir un sistema d’enfocament basat en el contrast d’escena, són més lentes, especialment en situacions amb poca llum. Tot i que en alguns casos concrets, com algunes SONY, ho han solucionat incorporant fins a 179 punts AF amb detecció de focus en megapíxels. Per a que us feu una idea, una DSLR professional acostuma a tenir uns 61.

Les DSLR tenen unes bateries més potents. Aquí la diferència és notable. Les Mirrorless hauran de millorar molt en aquest aspecte si volen mantenir-se competitives.

Els visors de les DSLR també son més fiables i precisos que els de les Mirrorless. Amb les DSRL, veus el que estàs fotografiant. En canvi, les Mirrorles, sobretot altre cop en situacions de poca llum o enquadrant a objectes en moviment, han de fer una previsió de la imatge i per tant, el que veus no és el que fotografies exactament. Tot i que, de nou en teoria, ja que noves Mirrorles com la Fujifil XT-1 per exemple, té un temps de resposta de tan sols 0,005 segons.

En canvi, una diferència clara la trobem en el vídeo de les Mirrorless, on el seu enfocament és més precís. A més, moltes càmeres d’aquest sistema registren en 4K. Per trobar càmeres DSLR amb 4K, hem d’anar a les de gama professional amb l’augment de preu conseqüent que això significa.

Finalment, tot i que la mida del sensor de les DSLR és més gran en les de format APS-C, la qualitat d’imatge de les Mirrorless és sorprenent en qualsevol ISO, per alta que sigui. En les de format complet, les diferències encara son més petites i no diria que hi ha una guanyadora clara. Només en el cas que vulguem fer grans ampliacions, i tinc els meus dubtes, les altes resolucions d’algunes DSLR com la EOS 5Ds, amb més de 50 Mb en format RAW. La diversitat d’accessoris i òptiques encara és limitat en les sense-mirall, però cada dia apareixen més opcions en aquest aspecte.

Per tant, si t’agrada la fotografia d’esports o periodística i necessites velocitat de resposta, les DSLR seguiran sent les càmeres més adients. En canvi, si no tens aquestes necessitats, les Mirrorless son càmeres molt pràctiques i que evolucionen ràpidament sempre cap a a una millor qualitat d’imatge consolidant un mercat, inclús professional , que les té molt en compte.

Deixar una resposta