Fotografia a Catalunya, qüestió de patrimoni.

Fotografia a Catalunya, qüestió de patrimoni.

Fa poc més d’un mes que el conseller en funcions de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurava el nou portal de Fotografia a Catalunya. Aquesta proposta compleix per fi amb una necessitat no tan sols de facilitar l’accés a un patrimoni que es calcula d’uns 35 milions d’imatges, sinó a unificar criteris en un sol espai comú. Fins ara, el llegat fotogràfic català estava dispers en diverses institucions i col·leccions privades. Això suposava unes dificultats econòmiques notables per a mantenir i preservar els seus arxius fotogràfics i originava algun que altre conflicte entre entitats públiques i la gestió de col·leccions privades, coma va ser el cas Centelles, per anomenar-ne un.

Fotografia a Catalunya, qüestió de patrimoni. 1

En un procés que es preveu duri uns tres anys, i que agrupa i agruparà a diverses institucions, aquest portal esdevindrà el Centre Nacional de Fotografia de Catalunya. Els arxius que ja podeu consultar a www.fotografiacatalunya.cat, vénen d’institucions com ara l’Arxiu Fotogràfic de Catalunya, el MACBA, l’Arxiu Nacional de Catalunya o el Museu Nacional d’Art de Catalunya que han aportat fins ara al voltant de 1500 fotografies.

 

En aquest portal hi trobareu col·leccions amb imatges d’alta resolució i amb les seves dades ben detallades d’autors emblemàtics com Pérez de Rozas o Emili Godes fins a d’altres “emergents” com Eduard Olivella o Gerard Boyer, acompanyades d’una completa biografia de cada fotògraf. Un portal amb un motor de recerca excel·lent i un disseny visual digne del seu contingut. A més, podeu gaudir de la seva primera exposició virtual Traços de Llum sobre els origens dela fotografia.

Fotografia a Catalunya, qüestió de patrimoni. 2

Deixar una resposta