Fujifilm X-PRO2

La X-PRO2 de Fuji està feta per gaudir de la fotografia a u nivell molt alt.

Consulta preu i estoc a la nostra botiga on-line.

COMPRAR

Hi ha càmeres que enamoren a la primera de canvi, la X-PRO2 de Fuji n’és un bon exemple. Estèticament impecable, amb un disseny retro que evoca a les telemètriques més icòniques, però que barreja funcionalitat i sentit comú en una disposició de controls molt ben executada i rematada amb la incorporació d’un joystick a la part posterior que permet disparar sense haver d’aixecar l’ull del visor. Un visor, per cert, magnífic, híbrid, que combina l’electrònic amb l’òptic i que aconsegueix donar el 100% de cobertura de visió. L’enfocament és precís i ràpid, inclús en situacions de contrast alt o contrallums extrems. Els seus 77 punts d’enfocament són més que suficients per posar en una situació delicada als puristes de les DSLR. És aquí on el joystick funciona a la perfecció, donant una gran rapidesa per triar la zona d’enfocament.

Pel que fa al nou sensor X TRANS CMOS III només podem dir, com ja va passar amb la X-T2, coses bones. Tot i que al treballar amb obertures de diafragma grans, ens hem trobat amb un tractament del bokeh un pèl agressiu i que comparat amb les DSLR se’ns fa estrany. El mateix ens passa amb el tractament que fa de les ISO altes, que manté un nivell de detall molt bo però que minimitza l’efecte del soroll dissolent en excés el gra, donant un efecte de filtre artístic a la imatge que resulta poc realista. Tot i això, la seva qualitat d’imatge és espectacular, que quedi clar. Només cal fixar-se en els RAW que aconsegueix per adonar-se’n.

Per si fos poc, la càmera funciona amb una velocitat impressionant. El seu processador és molt potent, donant unes xifres que parlen per si mateixes, enfoca en 0.06 segons, engega la càmera en 0.4 s., dispara amb un lag de 0.05 s… Res a dir. El cós de la X-PRO2, igual que la seva predecessora, és estanc i robust, una mica més voluminosa la veritat, però controlant perfectament el seu pes sense arribar als 500 gr. Cal dir també que incorpora una doble entrada per targetes SD que facilita poder treballar amb diferents arxius alhora.

Per acabar, muntada, això sí, amb les millors òptiques XF de Fujifilm, la X-PRO2 és una càmera brutal per gaudir de la fotografia a un nivell molt alt. Així que es pot entendre perfectament que més d’un usuari de DSLR tingui mala consciència pels pensaments impurs que li desperta.

Resolució 24 MP
Tipus sensorX TRANS CMOS III APS-C 23,6 x 15,6
Tipus emmagatzematgeSDHC / SDXC
ISO 200 – 51.200
Punts AF 77
Ràfega 8 fps
Flaix Integrat No
Resolució vídeo FULL HD 1080p
Pantala LCD 3″
Resolució LCD 1.620.000 p
Format imatges jpeg / RAW
Alimentació NP-W126
Pes (en brut) 495 gr.
Dimensions
140.5  x 82.8 x 45.9 mm

Descripció

Hi ha càmeres que enamoren a la primera de canvi, la X-PRO 2 de Fuji n’és un bon exemple. Estèticament impecable, amb un disseny retro que evoca a les telemètriques més icòniques, però que barreja funcionalitat i sentit comú en una disposició de controls molt ben executada i rematada amb la incorporació d’un joystick a la part posterior que permet disparar sense haver d’aixecar l’ull del visor. Un visor, per cert, magnífic, híbrid, que combina l’electrònic amb l’òptic i que aconsegueix donar el 100% de cobertura de visió.  L’enfocament és precís i ràpid, inclús en situacions de contrast alt o contrallums extrems. Els seus 77 punts d’enfocament són més que suficients per posar en una situació delicada als puristes de les DSLR. És aquí on el joystick funciona a la perfecció, donant una gran rapidesa per triar la zona d’enfocament.

Pel que fa al nou sensor X TRANS CMOS III només podem dir, com ja va passar amb la X-T2, coses bones. Tot i que al treballar amb obertures de diafragma grans, ens hem trobat amb un tractament del bokeh un pèl agressiu i que comparat amb les DSLR  se’ns fa estrany. El mateix ens passa amb el tractament que fa de les ISO altes, que manté un nivell de detall molt bo però que minimitza l’efecte del soroll dissolent en excés el gra, donant un efecte de filtre artístic a la imatge que resulta poc realista. Tot i això, la seva qualitat d’imatge és espectacular, que quedi clar. Només cal fixar-se en els RAW que aconsegueix per adonar-se’n.

Per si fos poc, la càmera funciona amb una velocitat impressionant. El seu processador és molt potent, donant unes xifres que parlen per si mateixes, enfoca en 0.06 segons, engega la càmera en 0.4 s., dispara amb un lag de 0.05 s… Res a dir. El cós de la X-PRO2, igual que la seva predecessora, és estanc i robust, una mica més voluminosa la veritat, però controlant perfectament el seu pes sense arribar als 500 gr. Cal dir també que incorpora una doble entrada per targetes SD que facilita poder treballar amb diferents alhora.

Per acabar, muntada, això sí,  amb les millors òptiques XF de Fujifilm, la X-PRO2 és una càmera brutal per gaudir de la fotografia a un nivell molt alt. Així que es pot entendre perfectament que més d’un usuari de DSLR tingui mala consciència pels pensaments impurs que li desperta.