Guanyadors World Press Photo 2018

Guanyadors World Press Photo 2018

Finalment ja s’ha fet públic els guanyadors del World Press Photo 2018. Tot seguit us mostrem les imatges guanyadores. Us advertim pels qui no sapigueu gaire de què va aquest certamen que algunes de les imatges són fortes i poden ferir la vostra sensibilitat, quedeu avisats doncs.

Recordeu per altre banda que el World Press Photo 2018 exhibirà properament els treballs guanyadors al CCCB de Barcelona entre el 28 d’abril i el 27 de maig. Us deixem el link per a que pugueu consultar els horaris.

http://www.cccb.org/ca/exposicions/fitxa/world-press-photo-2018/228599

Guanyadors World Press Photo 2018 1

1er Premi en la categoria Fotografia de l’Any. Autor: Ronaldo Schemdit (Veneçuela 1971). Un manifestant opositor a Nicolás Maduro resulta ferit per l’explosió del dipòsit d’una motocicleta.

Guanyadors World Press Photo 2018 2

1er Premi Categoria Reportatge Actualitat. Autor: David Becker (EEUU). Durant un concert de Country a Las Vegas, un franctirador dispara sobre els espectadors des d’un balcó de l’Hotel- Casino Mandalay.

Guanyadors World Press Photo 2018 3

1er Premi Categoria Temes Contemporanis Individual. Autor: Jesco Denzel (Alemanya 1972). Uns turistes visiten un assentament de la comunitat Makoko al llac Lagos, no reconegut per les autoritats de Nigèria.

Guanyadors World Press Photo 2018 4

1er Premi Categoria Reportatge Temes Contemporanis. Autor: Heba Khamis (Egipte). Al Camerún existeix la tradició de planxar els pits de les joves per garantir que no quedin embarassades i conservin les seves feines.

Guanyadors World Press Photo 2018 5

1er Premi Categoria Medi Ambient Individual. Autor: Neil Aldridge (Sudàfrica). Un rinoceront blanc, perseguit pels furtius pel valor dels seu corn, a punt de ser alliberat al Delta d’Okavango, Botswana.

Guanyadors World Press Photo 2018 6

1er Premi Categoria Reportatge Medi Ambient. Autor: Kadir Van Lohuizen (Holanda). A l’abocador d’Olusosun, a Lagos (Nigèria), més de 4000 persones hi viuen recollint a mà tot allò que puguin vendre.

Guanyadors World Press Photo 2018 7

1er Premi Categoria Notícies Generals. Autor: Patrick Brown (Austràlia). Els cossos sense vida d’uns refugiats Rohingya s’apilen al terra després d’haver naufragat l’embarcació en la que fugien, a 8 kilòmetres de la costa de Bangladesh.

Guanyadors World Press Photo 2018 8

1er Premi Categoria Reportatge Temes Contemporanis. Autor: Ivor Prickett (Irlanda). Soldats de les Forces Especials de l’Iraq, contemplen les conseqüències d’un atac suïcida amb cotxe bomba per part del DAESH a l’est de Mosul (Siria).

Guanyadors World Press Photo 2018 9

1er Premi Categoria Projectes de Llarg Termini. Autora: Carla Kogelman (Holanda). En Martin i en Christian són germans i passen les vacances a Waldviertel, un poble bio-energètic prop de la frontera entre Austria i la República Txeca.

Guanyadors World Press Photo 2018 10

1er Premi Categoria Natura. Autor: Corey Arnold (EEUU). Una Àliga Calba es delecta amb les deixalles d’un contenidor en un super-mercat a Dutch Harbor, Alaska.

Guanyadors World Press Photo 2018 11

1er Premi Categoria Reportatge Natura. Autora: Ami Vitale (EEUU). Joseph Lolngojine, un guerrer de Sumburu, ara cuidador d’elefants, té cura d’un elefant nadó rescatat a Kinya, just abans de ser enviat al Santuari d’elefants de Retiti, al nord de Kènia.

Guanyadors World Press Photo 2018 12

1er Premi Categoria Gent. Autor: Magnus Weinman (Suècia). El Síndrome de Resignació (RS), només es dóna a Suècia. La Djeneta porta dos anys i mig sense respondre a cap estímul físic o emocional i la seva germana sis mesos. Totes dues són refugiades kosovars.

Guanyadors World Press Photo 2018 13

1er Premi Reportatge Gent. Autor: Adam Fergusson (EEUU). Retrats de noies que van poder escapar del seu segrest pels Boko Haram quan les van deixar amb un cinturó explosiu per atemptar en un zona atestada a l’estat de Borno, Nigèria.

Guanyadors World Press Photo 2018 14

1er Premi Categoria Esports. Oliver Scarff (Regne Unit). Els membres dels dos equips rivals, l’Up’ards i els Down’ards, lluiten per la pilota durant l’històric partit de futbol Royal Shrovetide que es juga cada any des del segle XVII a Ashbourne, Derbyshire, Regne Unit.

Guanyadors World Press Photo 2018 15

1er Premi Categoria Reportatge Esports. Autor: Alain Schroeder (Bèlgica). Nens d’entre 6 i 10 anys, corren com a genets en les competicions de carreres de cavalls a Maen Jaran, a l’illa de Sumbawa, Indonèsia.

 

Deixar una resposta