Hiroshi Sugimoto, Black Box.

Hiroshi Sugimoto, Black Box.

Hiroshi Sugimoto té un aire gairebé filosòfic en les seves imatges. Deu de ser per això que un s’hi queda enganxat davant d’una fotografia d’aquest autor oriental com si d’una complexa teranyina es tractés. Els temes que tria podrien semblar excessivament transcendentals, i incórrer fins i tot en la pedanteria, “M’interessa la memòria, la mort i la història completa de l’ésser humà” afirma Sugimoto. Res més lluny.

La ironía que es desprèn dels seus treballs, i la bellesa es clar, ens ajuden a assimilar l’entrellat del seu missatge d’una forma ben clara i directa. Podem veure una bona mostra en la seva col·lecció de retrats a les figures de cera de personatges famosos, o a les escenes captades en museus d’història natural. Sugimoto sempre treballa amb blanc i negre

sugimoto 2

sugimoto6

Com a bon artista que és, gaudeix de dur la tècnica fotogràfica al límit. Exposicions llargues per captar l’empremta que un llamp deixa directament en el negatiu, o per capturar en una pantalla la projecció sencera d’una pel·lícula, fotograma a fotograma, fins a deixar-nos un llenç blanc, cremat. Podeu gaudir de les seves fotografies a la Sala de la Fundació MAPFRE de Barcelona fins el 8 de maig. A més l’entrada és gratuïta, així que no teniu excusa.

 

 

Deixar una resposta