LU GUANG

LU GUANG

Lu Guang és un dels fotògrafs més compromesos i guardonats que existeixen. La seva feina ha resultat incòmode per al govern Xinès en més d’una ocasió. Guang no te pèls a la càmera i denuncia constantment tots els excessos que al seu país es cometen en nom del desenvolupament més salvatge. El seu treball “Development and Pollution” va ser un dels que més em va impactar en el Visa Pour l’Image del 2017, tant pel contingut del seu reportatge com per la potència visual de les seves fotografies, algunes de les que ara rescatem de la memòria per a poder mostrar-vos. Resulta molt interessant el tractament argumental que fa del color gris i del negre, presents en totes les imatges, com una empremta de sutge que ho contamina tot i de la que és impossible desprendre’s. Guang aprofundeix en els temes que denuncia fins al moll de l’os. Les seves instantànies ens acosten físicament a pocs centímetres del problema i de les víctimes que el pateixen.  La seva implicació és evident.

Guang no només ha destacat pels seus reportatges mediambientals, també ha realitzat colpidors reportatges sobre altres drames socials a la Xina, com “Els Pobles de la SIDA”, on ens mostrava com en un poble d’unes 3000 persones , 678 es van contaminar del virus després de vendre la seva sang. Aquest feina se li va reconèixer amb el WORLD PRESS PHOTO del 2004, per posar-ne un exemple.

Guang fa dies que ha desaparegut. Detingut per les forces de seguretat xineses junt amb un altre company de professió que l’havia convidat a unes jornades fotogràfiques a la ciutat d’Uruqui, capital de Xinjiang. No se’n sap res d’ells. La seva dona ha denunciat el fet a diversos mitjans internacionals després de no rebre cap tipus d’ajuda per part de l’administració del seu país. Esperem que la situació es resolgui satisfactòriament per ells i les seves families.

JM

LU GUANG 1

 

LU GUANG 2

LU GUANG 3

LU GUANG 4

LU GUANG 5

LU GUANG 6

LU GUANG 7

LU GUANG 8

LU GUANG 9

LU GUANG 10

LU GUANG 11

LU GUANG 12

LU GUANG 13

Deixar una resposta