Nikon Coolpix P1000. Hi ha telescopis menys potents

Nikon Coolpix P1000. Hi ha telescopis menys potents…

No caurem en la temptació de fer acudits poc afortunats sobre el que ha fet Nikon amb la nova COOLPIX P1000 i el seu descomunal zoom òptic de 125x que, per a que us feu una idea, es tradueix en un potent 24-3000 mm de 77 mm de diàmetre. Així com sona. Un zoom òptic amb una obertura inicial de 2.8 i que, al màxim de la seva longitud focal, tanca a 8 recolzat per un més que efectiu estabilitzador de 5 passos. Unes característiques que, per suposat, no la fan apte per a qualsevol usuari ja que es tracta d’una càmera molt poc convencional. No és una càmera de mides reduïdes, com podreu imaginar i el seu pes d’1,4 Kg tampoc la fa especialment lleugera, però aquells fotògrafs no professionals de natura, paisatge o esports, acostumats a equips molt més grans i pesats, se la miraran amb alguna cosa més que simple curiositat. La P1000 inclou un parell de programes de funció específics com la fotografia d’ocells, amb un interessant sistema d’enfocament automàtic en funció de la distància a la que es troba l’objecte i la distància focal recomenada, i un altre de concret per a poder fotografiar la lluna. Hem de tenir present que la P1000 de Nikon té més augments que alguns telescopis.

Tot i així, el seu sensor és molt petit (1/2,3 polzades), pel que podem preveure que jugar amb ISOs altes no serà gaire recomanable i la seva resolució no arriba més enllà dels 16 MP. Poca cosa, la veritat, però permet enregistrar arxius en format RAW, per compensar una mica amb l’edició.

La resta de característiques ja són molt més terrenals, la pantalla LCD té una mida de 3,2″ i una resolució 920.000 punts, a més es pot girar 360º, incorpora un bon visor electrònic i el seu vídeo permet enregistrar en 4K UHD a 30 fps.

Tot plegat per uns 999,00€ de pvp i una data de sortida que, veient com han anat altres novetats en la majoria de les marques, serem molt cautelosos a dir que s’espera per a principis de setembre. Tot seguit us deixem algunes imatges del producte i un vídeo de prova a mans dels amics de B&h.

Nikon Coolpix P1000. Hi ha telescopis menys potents... 1

Nikon Coolpix P1000. Hi ha telescopis menys potents... 2

Nikon Coolpix P1000. Hi ha telescopis menys potents... 3

Deixar una resposta