Nikon D500, la DX total?

Nikon D500, la DX total?

Quan sembla que el format complet vol ser la linea que separa les DSLR professionals de la resta, Nikon treu la D500 per liquidar el tema. La nova DX de la marca japonesa presenta una sèrie de prestacions professionals que difícilment es poden trobar en altres càmeres de format APS-C. La D500 no ve a substituir la D300s, va molt més enllà i ens recorda a aquella mítica D700 que tantes bones sensacions va deixar entre els usuaris de Nikon anys enrere.

d500 1

Comencem per algunes de les seves espectaculars xifres. Els seus 153 punts AF son un bon exemple. 153 punts que omplen completament l’espai d’enquadrament del visor. Però no tan sols es tracta duna xifra, ja que gràcies al nou sensor CMOS Nikon de 21 MP, aquests punts funcionen perfectament inclús en escenes complicades d’il·luminació o fins i tot en les nocturnes. Aquesta sensibilitat a la llum és un altre dels seus punts forts. Amb una ISO de 21.500 que podem forçar fins a una increíble xifra d’1.640.000, ens podria permetre treballar inclús amb òptiques mitjanes, ja que pel que assegura la marca nipona, el soroll a ISOS altes és més que acceptable. Conscients de que un dels punts forts de les càmeres de format APS-C és la seva velocitat de funcionament, i que el seu ús professional sovint recau en la fotografia d’esports i natura, la D500 incorpora una ràfega de fins a 10 fps amb un buffer molt millorat respecte a models anteriors de la mateixa gama. Així que inclús en funcions de seguiment AE/AF o amb el mirall aixecat, el detall de cada fotograma de la seqüència és precís.

Un altre aspecte que ajuda a reafirmar-nos en aquesta opinió de que la D500 està dissenyada per a ser un aparell molt ràpid i potent, el trobem en la seva velocitat a l’hora de transferir imatges a altres dispositius. Atenció, en realitat la D500 no incorpora exactament Wi-Fi, a Nikon han optat per posar-hi un Bluetooth 4, més fàcil alhora de comunicar-se amb un mòbil tant sigui Android com IOS, però que destaca per damunt de tot per consumir molt menys la batería del que faria una connexió Wi-Fi. d500 2

La pantalla de la càmera és abatible, tàctil i de 3,2 “de 2.359.000 punts. Una pantalla pensada per a que la D500 ens permeti enregistrar vídeo amb total comoditat. Hem deixat pel final el que pensem que és el que acaba de fer d’aquesta càmera una càmera rodona i que és desmarca (amb diferència) de la resta de competidors. La D500 sí que té vídeo 4K. Recordo la gran decepció que va suposar per alguns usuaris de Canon, la sortida de la EOS 7D Mark II que, de forma inexplicable, no incorporava el 4K. Provocant que molts es qüestionessin la necessitat d’una Mark II. Caldrà veure doncs quina és la resposta de Canon amb la sortida imminent al mercat de la Nikon D500.

Per acabar de tancar tot allò referent a les seves xifres, hem de dir que encara no tenim preus oficials, però als EEUU, la D500 ha sortit a la venta per uns 2000 dòlars. Aviat sortirem de dubtes.

 

Deixar una resposta