NIKON DL

NIKON DL… les Coolpix de ben lluny.

Des de fa uns mesos que Nikon anuncia a la seva Web, d’una manera gairebé clandestina, la nova gama de càmeres compactes avançades, les Nikon DL. Ho diem així perquè aquesta és la impressió que ens dóna, ja que per trobar-les a la web de Nikon haureu d’entrar a “cámaras compactas premium”… els seus motius tindran.

Però anem al que ens interessa. Les càmeres DL de Nikon ens han despertat un gran interès. Tot i que encara no hem pogut comprovar el seu funcionament real i, per tant, prudència. Tot i així hi ha un munt de motius per a fer-nos il·lusions. Ara us en fem cinc cèntims.

D’entrada hi podem triar entre tres models diferenciats per la òptica que porten, la DL 18-50 mm, la DL 24-85 mm i la DL 24-500 mm. Totes tres comparteixen les mateixes característiques. Un sensor CMOS CX d’1 polzada i 20,8 MP de resolució efectiva, òptiques molt lluminoses de F1.8-2.8, excepte en la 24-500 que és un F2.8-5.6. 

dl-1

Les DL prescindeixen del visor electrònic en les versions de zoom curt, un detall que alguns trobarem a faltar, però que Nikon intenta compensar amb una pantalla abatible tàctil de 3″ de bona resolució i amb 5 nivells d’ajustament de brillantor. Hi haurà però, l’opció d’adquirir un visor com a accessori extern que va muntat a la base del flaix que, d’entrada ens resulta molt incòmode i poc estètic, la veritat.dl-6 Però una de les seves virtuts més destacades és la seva velocitat de funcionament. La DL és capaç de fer 20fps en ràfega, ja que utilitza un obturador mecànic per a velocitats entre 1/1000 i 30 segons. A més disposa d’una amplia zona d’enfocament automàtic de 41 punts AF que ajudarà, encara més, a poder disparar de forma ràpida i segura. Aquestes funcions s’acosten de forma descarada a un model de competència directa com és la Sony DSC RX100 IV. Un model extraordinari que, de moment, ningú ha estat capaç de fer-li ombra.

Més enllà de fer comparacions que per ara, encara no toquen, la Nikon DL el que segur que ofereix és una òptica excel·lent, en qualsevol de les seves tres versions. La construcció de les òptiques, només cal fixar-se en la característica tonalitat verdosa del vidre, és a l’alçada de les millors Nikkor de dispersió baixa ED. A més, incorporen el nou revestiment de fluor que, en principi, repèl aigua i pols de la seva superfície.

Per acabar de rematar-ho, les DL poden jugar amb un ampli ventall ISO que va des de 160 a 12.800 amb la tranquil·litat del processador EXPEED 6A, que controla amb solvència el soroll a isos altes. Pel que fa al vídeo la resolució, com no, és 4K a 30p/25p i amb opció de registrar a càmera lenta.

Així doncs les Nikon DL, i a falta de que caigui el primer review seriós i ens les deixi pel terra, apunten a omplir un buit després de que (incomprensiblement) Fujifilm liquidés la X-30 sense cap hereu a la vista, centrada tan sols en les càmeres d’òptica fixa. Caldrà esperar encara, ja que Nikon no ha comunicat data de llançament. Així tindreu temps per a estalviar els més de 800,00€ que molt probablement costarà…

dl-5

dl-2

 

Deixar una resposta