NIKON Z6 I Z7, ARRIBEN LES MIRRORLESS DE NIKON.

NIKON Z6 I Z7, ARRIBEN LES MIRRORLESS DE NIKON.

Molt de temps ha passat des de que es començava a filtrar l’intenció de la marca nipona de ficar-se, seriosament, en el món de les càmeres sense mirall i oblidar les lamentables incursions anteriors. Molts rumors, moltes suposicions i una legió de nikonistes a punt de patir un sever atac d’ansietat per arribar a la fi al moment tant desitjat. Nikon ha fet públiques les seves noves dues càmeres sense mirall de format sencer, les Nikon Z6 Z7.

NIKON Z6 I Z7, ARRIBEN LES MIRRORLESS DE NIKON. 1

En aparença les dues càmeres semblen idèntiques, però en el seu interior existeixen notables diferències perfilades per a poder decantar-se per a un tipus de professional o un altre. Perquè per les seves característiques i preus, entenem que les “zetes” no estaran a l’abast de tothom. Així doncs les diferències principals les trobarem amb la resolució del sensor full frame, l’ISO i la velocitat de ràfega. Per la resta, les dues càmeres són pràcticament la mateixa. A destacar per damunt de tot la proximitat entre la muntura, molt amplia per cert ja que és de 55 mm, i el sensor de la càmera que és de tan sols 16 mm, garantint una pèrdua de lluminositat mínima i que de ben segur quedarà reflectit en una molt bona qualitat d’imatge. A més, Nikon incorpora un estabilitzador de 5 eixos que aconseguirà donar 5 passos de marge, segons la marca.

  • NIKON Z6:

La Z6 és la de menys resolució, 24,5 MP. Per contra té una ISO més alta, que va des dels 100 fins a 51.200 i una potència de ràfega també més ràpida que la seva germana gran, la Z7, ja que arriba a les 12 fps. Pel que fa als punts AF, la Z6 en té 273, gairebé la meitat que la Z7. Característiques pensades clarament pel fotògraf d’acció, que busca per damunt de tot rapidesa i velocitat. El seu preu rondarà els 2300 €.

  • NIKON Z7:

La Z7 té major resolució, fins a ni més ni menys que 45,7 MP, però la seva ISO més alta no passa dels 25.600. Tot i així, si la Z6 té un rang que comença a partir de les 100 ISO, la Z7 ho fa a partir de 64, amb les conseqüents millores en detall i resolució. La ràfega també es queda més curta i no passa dels 9 fps. Però guanya en punts AF en relació a la Z6, i assoleix uns magnífics 493 punts. La Z7 doncs queda clar que esta dissenyada per a un ús fotogràfic més artístic, en el que la qualitat del detall de la imatge queda per damunt de la velocitat d’ús. El seu preu serà d’uns 3600 €.

La resta de característiques tècniques son les mateixes en els dos models de la sèrie Z. El seu sensor com ja es sabut és un CMOS full frame, FX en la terminologia de Nikon, amb una mida de 39,5 X 23,9 mm, processador EXPEED 6, visor OLED de 3.690.000 punts, monitor de 3,2″ i 2.100.000 punts, vídeo 4K UHD i connectivitat tant Wi-Fi com Bluetooth de baix consum, entre d’altres.

NIKON Z6 I Z7, ARRIBEN LES MIRRORLESS DE NIKON. 2

Deixem pel final el tema de les òptiques. D’entrada Nikon a creat una muntura Z ( S-Line) que, en l’actualitat, compta amb tan sols amb 3 models, el NIKKOR Z 24-70 mm S F4, el NIKKOR Z 50 mm S F 1.8 i el NIKKOR Z 35 mm S F1.8. Però Nikon a fet públic també un pla d’estrenes, com si de la saga Marvel es tractés, en el que s’aniran incorporant nous models al llarg dels pròxims 3 anys… la majoria però sortiran a la venta el proper 2019 i dels que en destaquem un 24-70 mm F2.8, un 14-30 mm F4 o un 70-200 mm F2.8. També hi haurà la possibilitat de muntar òptiques de la sèrie F amb un adaptador FTZ que conservarà totes les prestacions dels objectius com l’AF o l’VR.

NIKON Z6 I Z7, ARRIBEN LES MIRRORLESS DE NIKON. 3

Ara ja les coneixem, però haurem d’esperar fins a finals de novembre per a que estiguin disponibles, probablement…

 

 

Deixar una resposta