NOU TAMRON SP 15-30  F/2.8 Di VC USD G2

NOU TAMRON SP 15-30 F/2.8 Di VC USD G2

Ja fa quatre anys de la sortida al mercat del SP 15-30, un zoom ultra-gran angular molt lluminós amb un 2.8 d’obertura constant i la veritat és que ens va encantar en el seu moment. Tot just avui Tamron acaba d’anunciar la seva nova versió, l’SP 15-30 mm Di VC USD G2 (Generation Two), amb muntura per càmeres DSLR de format sencer Canon i Nikon.

Segons la marca japonesa, el nou 15-30 millora en aspectes tant importants com el control de la dispersió òptica o l’eliminació de reflexos i llums paràsites tant típics en aquest tipus de lents d’angular extrem. Per aconseguir-ho, Tamron ha ficat tota la seva tecnologia punta en el material dels vidres, com elements XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical), LD (Low Dispersion) i el nou recobriment AX (Anti-reflection eXpanded) que com dèiem abans, controla l’efecte fantasma i el flare. Segons la marca, s’equilibra el factor de reflexió, deixant els nivells de la perifèria de la òptica als mateixos valors de l’àrea central.

Millora també el sistema AF del 15-30, molt més ràpid ara gràcies al potent xip Dual-MPU (Micro-Processing Unit) i un nou algoritme d’autofocus. Combinat amb el motor USD, la resposta a l’hora d’enfocar és molt ràpida, precisa i silenciosa. Aspecte aquest darrer que podem garantir ja que és el mateix que en altres òptiques de la nova generació G2 que sí hem provat.

L’estabilització del 15-30 G2 també ha millorat. Ara el seu sistema d’estabilització VC dóna fins a 4,6 passos EV, provat en una Canon EOS 5D Mark III i una Nikon D810 per les seves respectives versions.

Per acabar comentar-vos que el seu cós està segellat, proporcionant una seguretat absoluta si heu de treballar en condicions climàtiques adverses.

La versió per Nikon del SP 15-30 mm Di VC USD G2 està prevista pel 21 de setembre d’aquest any, mentre que la versió per Canon ho farà exactament un mes després, el 21 d’octubre. El preu en ambdues versions, sense confirmar encara, rondarà els 1299 €.

NOU TAMRON SP 15-30  F/2.8 Di VC USD G2 1

 

Deixar una resposta