Panasonic Lumix TZ100, no existeix la càmera perfecta.

Panasonic Lumix TZ100, no existeix la càmera perfecta.

Des de que es va començar a deixar veure la nova Panasonic Lumix TZ100, molts van ser els qui van intuir que potser, per fi, arribava la càmera compacta ideal. Però els resultats que ara ens arriben dels primers reviews independents al fabricant, no es mostren tant optimistes. Sembla ser que la TZ100, tot i ser una càmera molt bona, això ningú ho dubta, ofereix pocs però importants punts dèbils com per a poder dir que és una càmera excel·lent.

TZ100 1
D’entrada ens fixarem en els seus punts forts, que no son pocs. El seu sensor CMOS, per exemple, és d’1 polzada. Genial, entre altres coses perquè ja fa temps que tothom deia que era de les poques coses que faltaven a la sèrie TZ per a donar un pas qualitatiu important. Una ISO molt fiable inclús a 1600, amb molt poc soroll i sense perdre massa detall, de ben segur que en tot plegat hi té a veure la mida d’aquest sensor CMOS que abans comentàvem. També ens fixem en el vídeo 4K que incorpora. Poques càmeres de les seves reduïdes mides (aquí ja no tinc tant clar si això és un avantatge o no…) inclouen un vídeo amb resolució 4K, i tant solvent com el de la TZ100, amb una velocitat de fins a 25 fps molt respectable. Arxius en format RAW. Un zoom òptic Leica de 10x augments, l’equivalent en 35 (3:2) a un 25-250 mm. Lluny de les exageracions de models anteriors de la sèrie TZ amb barbaritats de 30x augments òptics i amb totes les conseqüències que això suposa.

TZ100 2

I justament és amb el seu zoom òptic on comencen les ombres d’aquesta càmera. Si ens fixem en les seves característiques tècniques, la lluminositat va d’un f 2.8 fins a 5.9. Bé, haurem de dir que això és cert, però hem de dir també que l’única focal que aguanta el 2.8 és l’angular, ja que a partir de 50 mm la lluminositat cau fins a 4, fins a 5.2 als 100 i així fins a 8 al màxim de focal en 3:2. Això és tradueix, per a que ens entenguem, en unes imatges més aviat fosques amb el zoon al màxim. Si ho comparem amb el zoom òptic dela TZ70, trobarem els mateixos resultats però amb la diferència de que, almenys, tenim 20x augments més. Sap greu dir que això és més propi d’una òptica mediocre que no pas d’una signada per Leica. L’altre punt negatiu sense dubtes és el seu preu, que sembla ser rondarà ni més ni menys que els 750,00€.

 

Hi ha més punts a favor que en contra, però massa significatius com per a no valorar-los en la mesura que toca. Amb tot, serà una de les càmeres més recomanables per a viatgers que no volen carregar pes. Però aquesta obsessió per incorporar zooms potents en càmeres mínimes, té un preu. I parlant de preu, justificarà la TZ100 la gran diferència que la separa de la TZ70?

Deixar una resposta