QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3?

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3?

Encara ara, més d’un un client que s’interessa per una Micro 4/3, sembla mostrar certa culpabilitat per l’impuls. Es pot ensumar l’angoixa pels dubtes. Podré fer bones fotos, les podré ampliar prou amb un sensor tant petit, m’he de creure el venedor aquest o me l’està ..? Actualment, la majoria dels clients ja veniu amb una idea formada (o deformada) per tota la informació que heu anat acumulant per Internet. Comparatives, tutorials, reviews, tests… Massa informació de vegades de la que és difícil treure una opinió encertada. La feina és nostra per esvair l’espessa boira i deixar clar que, més enllà de formats, rangs dinàmics, resolucions i altres aspectes tècnics, es trií la càmera que es trií, abans i ara, el que importa és el fotògraf. Si a més, afegim que en l’actualitat el nivell de qualsevol càmera parteix d’una base brutal a nivell tecnològic, poca cosa queda més a dir.

Si sabem l’ús que en volem fer i quines són les nostres necessitats en funció del nostre nivell, serà molt més senzill encertar a l’hora d’escollir quina és la càmera més adient.

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 1Tornem doncs al format Micro 4/3. Ara que gairebé tothom, excepte Olympus, ha sucumbit al format Full Frame en les càmeres CSC, es podria pensar que el Micro 4/3 vagi quedant cada cop més oblidat pels fotògrafs professionals o avançats. Res més lluny. De fet Olympus ha tret aquest any una espectacular O-MD E-M1X i Panasonic està a punt de treure la nova Lumix G90, totes dues dissenyades per al fotògraf professional. El sistema Micro 4/3 té els seus avantatges i les seves carències, com tots els altres, APS-C i Full Frame inclosos. És obvi que quan més gran sigui el sensor millor definició d’imatge es tindrà, però això no vol dir que amb un sensor més petit no es puguin fer grans fotografies. Però com que al cap i a la fi el que compta són els resultats, us volem mostrar els treballs d’alguns fotògrafs professionals que treballen amb càmeres Micro 4/3.  Com podreu veure, alguns d’ells s’atreveixen inclús amb la fotografia de paisatge o nocturna.

JM.

· Andoni Canela (ambaixador Panasonic Lumix G9):

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 2

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 3

· David W Shaw (Panasonic Lumix G9):

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 4

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 5

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 6

· Jay Dickman ( Olympus O-MD E-M1 MK II):

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 7

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 8

· Michael Chan (Olympus O-MD E-M1 MK II):

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 9

QUÈ ES POT FER AMB UNA MICRO 4/3? 10

 

Deixar una resposta