Què necessitem per fer un bon Macro.

Què necessitem per fer un bon Macro.

A la fotografia de Macro, com en qualsevol altre disciplina fotogràfica, hi trobareu recomanacions de tot tipus a l’hora de triar un tipus de material o un altre. I molt probablement la majoria d’aquestes seran encertades, perquè tot dependrà del grau d’especificació que tinguem i de la temàtica.
No és el mateix fotografiar insectes o plantes que reproduir miniatures o aparells dentals. En termes generals però, i especialment adreçat pera a aquells que us inicieu, intentarem donar-vos una petita guia de quin material us pot ser més rentable.

Comencem per les òptiques. Com ja sabreu, hi ha òptiques zoom amb funció Macro. No direm que és un engany, però se li acosta. Les distàncies mínimes d’aquestes òptiques, o el des-enfocament que us poden oferir no entren dins dels paràmetres necessaris per a considerar-les Macro. Per tant, utilitzeu òptiques fixes Macro, específiques per a aquest us. En qüestió de marques tot dependrà de les vostres preferències i del vostre pressupost. El que si que us recomanem és una focal ben lluminosa. Les més recomanables son les de 100 i 200 mm, ja que us permeten distanciar-vos prou de l’objecte a fotografiar. A més mantenen la proporció 1:1, clau en la fotografia Macro i un bokeh òptim que no us farà l’efecte d’imatge plana. L’opció de triar-les estabilitzades o no poc importa ja que el trípode serà una altre eina indispensable.

macro

El trípode doncs. De mides i colors els que volgueu, però us recomanem que portin ròtules de 3 eixos o fins i tot de cremallera. Que siguin el més versàtils possible també ajudarà, especialment els de columna rotatòria, així podreu col·locar la vostra càmera en qualsevol posició.

La il·luminació és un dels aspectes més complexos quan fem Macro. Al treballar dins d’unes mides tant reduïdes, qualsevol punt de llum o d’ombra imprevista ens pot destrossar la imatge. Així que us aconsellem tenir-ne un a la motxilla per si de cas. Hi ha dos tipus de flaixos que s’utilitzen habitualment en funció del seu us. Els anulars son molt recomanables per a retratats però no per a fotografiar insectes o flors, en els que necessitareu un parell de flaixos per anar bé. Molts flaixos Macro ja porten una estructura amb dos petits flaixos a cada banda que podeu muntar a la base de la càmera fàcilment. No us oblideu de fer servir uns difusors, sobretot a distàncies curtes.

Altres accessoris que us poden fer servei, i més econòmics però sacrificant qualitat d’imatge, son els tubs extensorsflaix macro de Macro i els duplicadors. Aquests darrers però no només duplicaran la focal de les vostres òptiques, també reduiran en proporció la lluminositat augmentant la f de l’objectiu, amb totes les seves conseqüències.

Els reflectors també son una alternativa pràctica als flaixos Macro. Podreu omplir zones fosques o rebotar la llum per perfilar de forma acurada, però en exteriors haureu de vigilar amb els cops de vent i, si no porteu un ajudant pacient, necessitareu fixar-los en trespeus.

Tot el material necessari per a fer bons Macros el trobareu a la nostra botiga!

Deixar una resposta