Tamron 15-30 F 2.8 Di VC USD, amor a primera vista.

Tamron 15-30 F 2.8 Di VC USD, amor a primera vista.

El Tamron 15-30 f2.8 Di VC USD és un angular que no té competència al mercat per ser l’únic del seu segment amb estabilitzador incorporat, l’VC que anomena la marca nipona, i que treballa a més de forma prou efectiva. Però hi ha altres arguments a favor d’una òptica com aquesta. En el mateix moment de tenir-lo a les mans ja en som conscients de que es tracta d’un producte de gran qualitat. Un disseny sobri, de linies elegants i clares, tacte agradable i un negre mate que enamora a primera vista. Tant que ni et fixes en les seves grans mides ni el seu pes d’uns 1100 gr. o que no hi podem incorporar cap filtre de rosca degut a la construcció del vidre. Quan comences a fixar-te en els seus “defectes” ja és massa tard perquè no el vols desmuntar del cós de la teva càmera.

El Tamron 15-30 és, a més, ràpid i silenciós a l’hora d’enfocar. Amb els diafragmes més oberts, aconsegueix un bokhe excel·lent que perfila i des-enganxa al subjecte fotografiat del fons de forma suau sense perdre lluminositat. La seva construcció de 9 pales en el diafragma ha estat un gran encert en aquest sentit. Cal dir que amb la majoria d’òptiques angulars extremes, com és el cas, sempre hi ha el perill de tenir “vinyeteig” en les càmeres full-frame si dispares amb el diafragma al màxim. Nosaltres no hem apreciat res destacable, de moment.

tamron 15-30

El Tamron 15-30 ens permet exprimir al màxim les nostres possibilitats tècniques tant en fotografia nocturna com en retrat. Aconsegueix un contrast natural inclús en les llums altes i escenes de contra-llum. És una òptica a tenir molt en compte per la qualitat d’imatge que ens proporciona i per un preu molt competitiu que no arriba als 1200€. El trobareu com sempre amb muntura per a totes les principals marques com Canon o Nikon, els usuaris de Sony encara haureu d’esperar una mica.

Deixar una resposta