WHITE RAGE

WHITE RAGE – WORLD PRESS PHOTO 2018

En aquest repàs que us volem oferir als nominats al World Press Photo 2018, avui us mostrem la feina feta pel fotògraf noruec Espen Rasmussen (1976) nominada en la categoria de Temes Contemporanis. Rasmussen no és un nou vingut en el World Press Photo, ja que ha guanyat un parell de guardons anteriorment en la categoria a imatge internacional de l’any en 2004 i 2016. La seva feina més habitual la desenvolupa com a editor d’imatges a la revista noruega VG Helg.

En aquest treball, Rasmussen ha viatjat pels estats nord-americans de Virgina, Virginia Occidental i Maryland per a conèixer una amplia varietat de personatges. Des de l’extrema dreta fins a patriotes americans i persones emprenyades profundament per la manera en com es governa als Estats Units i que s’entesten en reviure els valors i símbols dels derrotats i oblidats confederats.

El reportatge es va fer durant les setmanes posteriors al míting de Unite the Right a Charlottesville, Virginia. La manifestació fou la primera reunió de grups d’extrema dreta de tot el país en dècades, celebrada en part per demostrar la seva oposició a la retirada de l’estàtua del general confederat Robert E. Lee.

Aquí podeu veure algunes de les imatges que composen aquest reportatge, una cara dels Estats Units que cada cop els hi costa més d’ocultar i que evidencia els extrems d’un país amb algunes ferides encara obertes.

WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 1
WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 2

WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 3
WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 4
WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 5
WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 6
WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 7
WHITE RAGE - WORLD PRESS PHOTO 2018 8

Deixar una resposta